Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 1.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 2.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 3.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 4.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 5.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 6.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 7.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 8.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 9.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 10.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 11.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 12.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 13.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 14.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 15.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģijas pielietojums pārtikas rūpniecībā', 16.
Darba fragmentsAizvērt

4. Kefīra ražošana
Kefīru gatavo, pienu ieraudzējot ar specifisku mikroorganismu ieraugu, tā dēvēto kefīra sēnīti.
Kefīra veidošanās procesā rodas pienskābes baktērijas, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu.
Kefīru ražo fermentējot pienu ar baktērijām un rauga sēnīšu maisījumu.
Kefīram tiek pievienoti ieraugi ar bifidobaktērijām.

5. Alus ražošana
Alus ir alkoholisks dzēriens, kas tiek iegūts fermentācijas procesā.
Alus ražošanas process:
Miežu graudus samaļ un mērcē – tiek iegūta misa (cietes šķīdums);
Misa tiek fermentēta ar rauga baktēriju palīdzību;
Pēc tam to sapilda mucās un noliek uz laiku raudzēties;

5. Alus ražošana
Kad alus ir gatavs to pasterizē, lai tas veikalos nesaskābtu;
Tad to sapilda pudelēs vai bundžās un tālāk nodod pārdošanai;
Alus, kurš netiek pasterizēts ir garšīgāks un nav tik rūgts, kā tas, kurš ir nopērkams veikalos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants