Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 1.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 2.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 3.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 4.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 5.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 6.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 7.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 8.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 9.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 10.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 11.
  • Referāts 'Ēdienkartes sastādīšana', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Ēdienkarte    3
  Ēdienkaršu veidi    3
  Ēdienkartes uzbūve    4
  Ēdienu secība ēdienkartē    5
  Dzērienu pieskaņojums ēdieniem    6
  Speciālās ēdienkartes    7
  Ēdienkartes mākslinieciskais noformējums    8
  Ko likt lenča kastītē?    8
  Palīdzība noplucinātai ēdienkartei    9
  Secinājumi    12
Darba fragmentsAizvērt

Visi reiz ir turējuši rokā ēdienkarti, bet cik no viņiem ir iedziļinājušies tajā kas viņā ir dots? Kādi produkti tur ir, kam kurš ēdiens būtu vairāk piemērots un tā tālāk!
Visiem liekas, ka ēdienkarte ir ļoti vienkārša, bet īstenībā tā nav. Tur dota ļoti daudz un vērtīga informācija. Un viņas sastādīšana nemaz nav tik vienkārša.
Tur ir vairāki noteikumi, kas ir jāievēro viņas taisot un to varēs izlasīt šajā darbā. Ēdienkartes sastādīšana ir ļoti nopietns darbs.

Ēdienkarte

Ēdienu saraksts un to pasniegšanas kārtība vienai maltītei, visai dienai vai ilgākam laikam. Ēdienkarte ir pareizi sastādīta, vienā maltītē vai dienas ēdienreizēs neatkārtojas vieni un tie paši produkti ( piem. ja pusdienās zupā galv. produkti ir putraimi, makaroni vai pākšaugi, gaļas ēdienam piedevās nedrīkst pasniegt makaronus vai kādu biezputru un saldajā ēdienā – mannas uzpūteni ); vieni un tie paši ēdieni neatkārtojas ik dienas; ēdiena gatavošanai tiek izmantoti dažādi paņēmieni; atsevišķiem ēdieniem ir dažāda kaloritāte un uzturvielu saturs, lai varētu sabalansēt uztura normās paredzētos lielumus; ja ēdienus pasniedz noteiktā secībā atbilstoši to sagremojamībai; ēdienu piedevu garša ir saskaņota ar pamatproduktu garšu. Pirmajam ēdienam ir jāierosina ēstgriba, un tāpēc tajā pasniedz aukstās vai siltās uzkodas, buljonu, zupu; otrajā ēdienā ir ar uzturvielām un enerģiju bagāti ēdieni – siltie zivju ēdieni, gaļas ēdieni, miltu izstrādājumu un putraimu ēdieni, dārzeņu ēdieni, kurus papildina mērces.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants