-
Ēdināšanas uzņēmums
Prakses atskaite15 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Vispārīgās ziņās par uzņēmumu | 3 |
2. | Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums | 4 |
3. | Galveno tehnoloģisko operāciju raksturojums | 7 |
4. | Jauno produktu izstrāde un ieviešanas organizācija | 9 |
5. | Pielietotās tehnoloģiskās iekārtas | 10 |
6. | HACCP sistēmas principi | 14 |
7. | Darba drošība | 22 |
Secinājumi | 24 | |
Izmantotā literatūra | 25 |
Ugunsdrošības līdzekļu atrašanās vietas apzīmē ar ugunsdrošības zīmēm, kas noteiktas Latvijas valsts standartā "Ugunsdrošībai un civilai aizsardzībai lietojamās drošības zīmes un signālkrāsojums".
Ēdināšanas uzņēmumā darbinieki ik dienu saskaras ar asiem un karstiem priekšmetiem – naži, rīves, plītis, krāsnis u.c. Darba drošības pasākumi tiek ievēroti, tomēr darbinieku vidū dažreiz ir vērojamas traumas – roku apdedzināšana, sagriešana. Darbiniekiem šādā gadījumā tiek veikta palīdzība.
Grīdas ir līdzenas, dažviet nedaudz slidenas, bez sliekšņiem. Ir labs apgaismojums un ventilācija. Uzņēmumā ir izvietotas drošības zīmes, evakuācijas plāns un evakuācijas instrukcijas.
SECINĀJUMI
1. SIA „X” ir konkurētspējīgs uzņēmums vietējā tirgū. Šeit strādā cilvēki atbilstoši uzņēmuma līmenim. Visi zin, kas viņiem jādara.
2. Jābūt kvalificētam darbaspēkam, lai uzņēmumā ražotā produkcija būtu kvalitatīva
3. Nekvalitatīvi ražotā produkcija negatīvi ietekmē uzņēmuma tēlu, tāpēc visiem darbiniekiem uzmanīgi jāseko līdzi ražošanas procesiem.
4. Darbiniekiem, kas strādā šajā nozarē, ir jāseko līdzi savam veselības stāvoklim, jāievēro visi uzņēmuma iekšējie kārtības un sanitārie noteikumi.
5. Jāturpina ievest jaunus konditorejas izstrādājumu produktus ražošanā.
…
Atskaitē ietverti uzņēmuma izmantojamu produktu apraksts, iekārtas, kvalitātes prasības.
Pielikumu nav.