Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 1.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 2.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 3.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 4.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 5.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 6.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 7.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 8.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 9.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 10.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 11.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 12.
  • Prezentācija 'Svaigpiena un olu realizācijas noteikumi', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Pasterizēts 1 – 2 % piens
Saldētavā neatvērtu iepakojumu drīkst glabāt ne ilgāk kā 3 mēnešus, temperatūra nedrīkst būt augstāka par – 17 grādiem. Pienu saldētavā ir jāuzglabā speciālā konteinerā, kuram vāciņā ir atvērumi gaisa cirkulācijai. Pie tam, piens konteinerā jāielej tā, lai līdz vāciņam būtu 1,5 cm brīvs attālums.
Ledusskapī
neatvērtā iepakojumā drīkst uzglabāt vēl 1 nedēļu pēc derīguma termiņa beigām, kuru ir uzrādījis ražotājs. Pēc projekta StillTasty datiem, piens ir pieskaitāms tai produktu grupai, kuri pie pareiza temperatūras režīma var vēl kādu laiku saglabāt savu svaigumu arī pēc uzrādītā derīguma termiņa.
Istabas temperatūrā atvērtu iepakojumu drīkst uzglabāt ne ilgāk par 4 stundām.
Pazīmes, kas norāda uz to, ka piens vairs nav svaigs ir: skābens aromāts, dzeltenīga nokrāsa un bieza konsistence.

Olas
Ministru kabineta noteikumi Nr. 235
olu realizācija
olas iegūst no dējējvistām, pērļu vistiņām, paipalām, tītariem, zosīm, pīlēm, fazāniem, irbēm un citiem mājputniem

Olu ražošanas, uzglabāšanas, transportēšanas un realizācijas laikā nodrošina:
1. to aizsardzību pret triecieniem un piesārņojumu;
2. aizsardzību pret tiešu saules staru iedarbību;
3. olu uzglabāšanu tīrā un sausā telpā.
 Olas realizē galapatērētājam 21 dienas laikā pēc izdēšanas. Olu derīguma termiņš ir 28 dienas pēc izdēšanas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants