Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 1.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 2.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 3.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 4.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 5.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 6.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 7.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 8.
  • Referāts 'Latviešu nacionālie ēdieni', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Raksturīgākie latviešu ēdieni    4
1.1.  Miltu ēdieni    4
1.2.  Zupas    4
1.3.  Zivju ēdieni    5
1.4.  Dārzeņi un piena produkti    5
1.5.  Gaļas ēdieni    5
1.6.  Aukstās uzkodas    5
1.7.  Saldie ēdieni    6
2.  Ēšanas tradīcijas agrākos laikos    6
3.  Svētku ēdieni    7
3.1.  Lieldienas    7
3.2.  Jāņi    7
3.3.  Māriņi    8
3.4.  Ziemassvētki    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Latviešu tautai ir gadsimtiem senas sadzīves tradīcijas, kopīga svētku svinēšana, cienasta gatavošana, ciemiņu sagaidīšana un cienāšana. Namamātes gadu simtus ir gatavojušas dažādus garšīgus ēdienus no lauku māju labumiem. Tie vienmēr ir īpaši gatavoti un celti svētku galdā, izrādot cieņu pret viesiem, kaimiņiem un draugiem. Latviešu nacionālā virtuve īpašu goda vietu ieņem tādos tradicionālos svētkos, kā Lieldienas, Līgo svētki, Mārtiņdiena, Ziemassvētki un jaunais gads. Šajās reizēs saimnieces ģimenēs var parādīt savu prasmi ēdienu gatavošanā un tradīciju ievērošanā, klājot bagātīgus, tautiski noformētus un smaržīgiem, kūpošiem speķa pīrādziņiem un sklandu raušiem klātus galdus. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants