Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Tekila', 1.
  • Prezentācija 'Tekila', 2.
  • Prezentācija 'Tekila', 3.
  • Prezentācija 'Tekila', 4.
  • Prezentācija 'Tekila', 5.
  • Prezentācija 'Tekila', 6.
  • Prezentācija 'Tekila', 7.
  • Prezentācija 'Tekila', 8.
  • Prezentācija 'Tekila', 9.
Darba fragmentsAizvērt

No kā un kā iegūst?
Tekila ir stiprs spirtots dzēriens, kuru gatavo no zilās agaves sulas (nevis no kaktusu sulas)

Novāc asās lapas, kas ir roku darbs un prasa lielu fizisku spēku
Savāktās, notīrītās un uz pusēm sadalītās lapas cep 2-3 diennaktis 90ºC temperatūrā, kā iedarbībā sacukurojas tajās esošā ciete
Pēc atdzišanas sasmalcina viendabīgā masā, mērcē un filtrē
pievieno raugu, amonija sulfātu un cukuru atstājot 2-3 diennaktis fermentēšanai
Iegūto agaves vīna misu, kurā alkohola saturs ir 5-9%, divas reizes destilē

Kāda ir koncentrācija?
Parasti tekilā ir no 35 līdz 55 tilpumprocentiem etanola

Autora komentārsAtvērt
Atlants