Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'No kokosrieksta iegūstamie produkti', 1.
  • Konspekts 'No kokosrieksta iegūstamie produkti', 2.
  • Konspekts 'No kokosrieksta iegūstamie produkti', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Kokosriektu ūdens
Visi, kuri pārzina labi kokosrieksta anatomiju, zina, ka pāršķeļot ārējo cieto apvalku, iekšā ir atrodams kokosrieksta piens. Faktiski tas ir nevis kokosrieksta piens, bet kokosrieksta ūdens. Vislabāk šo ūdeni ir baudīt svaigu ar salmiņu no kokosrieksta, kas vēl nav nenogatovajies. Latvijā to vislabāk ir iegādāties un iegūt no vesela kokosrieksta, kad ūdens nav izņemts no savas iekšējās vides. Turklāt, nopērkot veselu kokosriekstu, var tikt pie kokosrieksta mīkstuma, kas ne mazāk vērtīgs produkts. Cenas ziņā atšķirība nebūs pārāk liela, taču uzturvielu un garšas ziņā gan būs ievērojama atšķirība. Visbeidzot, protams, var izvēlēties arī fasētu kokosriekstu ūdeni, taču jārēķinās ar citādu garšu un mazāku uzturvērtību.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants