Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 1.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 2.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 3.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 4.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 5.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 6.
  • Prezentācija 'Vielas augļu un dārzeņu uzglabāšanai', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Apstrāde ar ķimikālijām pēc novākšanas
Augļus nereti pēc novākšanas apstrādā ar ķīmiskām vielām.
Vispopulārākā no šīm ķīmiskajām vielām ir tiabendazols, kurš ASV ir aizliegts.
Kā izvairīties no augļu un dārzeņu ķīmiskas apstrādes?
Visus augļus un dārzeņus pirms lietošanas uzturā rūpīgi jānomazgā un jānomizo!

Ja vēlaties augļus un dārzeņus lietot ar visu mizu, tad ir jāiegādājas bioloģiski audzētus vai ekoloģiski tīrus sertificētas lauksaimniecības produktus, kas uz etiķetes norādīts „pēc novākšanas neapstrādāts”

Atlants