Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 1.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 2.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 3.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 4.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 5.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 6.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 7.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 8.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 9.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 10.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 11.
  • Konspekts 'Meksikas ēdieni', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Meksikāņu ēšanas ieradumi   
  Garšvielas, pipari   
  Tortiļjas, miltu tortiļjas   
  Zupas, sīpolu un tīteņu zupa meksikāņu gaumē   
  acteku zupa, Otrie ēdieni, totiļjas ar grilētu gaļu un cukini   
  marinēts paltuss ar avokādo, fajitas   
  Mērces, augļi un dārzeņi   
  Dzērieni, kokteilis ''Margarita''   
Darba fragmentsAizvērt

Sīpolu zupa meksikāņu zemnieku gaumē.

4 lieli sīpoli, 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna, 4 ēdamkarotes miltu, 1l vistas buljona (var no buljona kubiņiem), 3 glāzes piena, 1 glāze saldā krējuma, 6 baltmaizes šķēlītes, 2 olu dzeltenumi, 4 – 6 ēdamkarotes rīvēta siera, sāls, pipari.

Sīpolus sagriež, liek katlā, pievieno sviestu, tad uzliek vāku un sautē 20 min uz mazas liesmas (jāseko, lai sīpoli nepiedegtu; ja nepieciešams pielej mazliet gaļas buljona). Pēc tam pieber miltus un pielej gaļas buljonu. Maisījumu nogaršo, pielej tam pienu, pieliek krējumu un zupu vāra 20 min. Pa to laiku apgrauzdē baltmaizes šķēlītes. Pēc tam tās ieliek zupas terīnē un pārlej ar verdošu buljonu. Terīnei uzliek vāku un ļauj zupai 3 – 4 min ievilkties. Pēc tam tūlīt pasniedz.


Tīteņu zupa meksikāņu gaumē.

1 glāze tomātu sulas, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 l gaļas buljona, 12 plānas pankūkas (''tortiļjas''), 2 olas.
Pildījumam: vārīta vistas gaļa, dārzeņi, sviests vai sarīvēts siers.

Augu eļļu sasilda, pielej tomātu sulu un vāra dažas minūtes. Pievieno buljonu un maisījumu uzvāra. Ceptās pankūkas pilda ar smalki sagrieztu, vārītu vistas gaļu, dārzeņiem vai sarīvētu sieru. Pēc tam tās saritina, veidojot nelielus tīteņus. Katrā šķīvī ieliek 3 tīteņus, pārlej ar karstu buljonu un virsū uzkaisa smalki sagrieztas, cieti novārītas olas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants