Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 1.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 2.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 3.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 4.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 5.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 6.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 7.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 8.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 9.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 10.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 11.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 12.
  • Referāts 'Gbejna siera ražošana', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
  SATURS    3
1.  MALTĀ RAŽOTIE PRODUKTI    4
2.  GBEJNA SIERS    5
3.  GBEJNA SIERA GATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJA    6
4.  GBEJNA SIERA PIEEJAMĪBA    7
  KOPSAVLKUMS    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
  PIELIKUMS    10
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVLKUMS
Gbejna siera ražošana ir sena Maltas tradīcija, kura tiek piekopta vēl šodien. Šī siera ražošanā tiek izmantoti tikai vietējās izcelsmes produkti. Ražošanas process ir sarežģīts un tas tiek ļoti stingri kontrolēts. Par Gbejna sieru var nosaukt tikai tad, ja tā ražošanai piens ir iegūts tikai no noteiktā ģeogrāfiskā teritorijām audzētām aitām, ja tā ražošanā ir izmantotas tikai Maltas vietējās izcelsmes izejvielas, ja tas atbilst konkrētiem kvalitātes rādītājiem.
Maltā šis siers tiek izmantots kā atsevišķa uzkoda, kā arī tiek pievienots dažādos ēdienos. Sieram piemīt īpatnēja aitas siera garša, lai gan visi šie sieri ir līdzīgi, tomēr garša katram šī siera veidam būs atšķirīga.

Atlants