Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
  • Eseja 'Ēdiena apskate no trim skatu punktiem', 1.
  • Eseja 'Ēdiena apskate no trim skatu punktiem', 2.
  • Eseja 'Ēdiena apskate no trim skatu punktiem', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Pretēji tam pastāv arī anoreksija, kad cilvēks neuzņem pārtiku pietiekami, tādā veidā apdraudot savu veselību. Kā skaidro antropoloģe Kerola Kunihana (Carole Counihan), “sievietes ļoti cenšas kontrolēt savu ķermeni un tāpēc neļauj ēdienam pārkāpt šīs robežas”. Pareizs un veselīgs ēdiens var nodrošināt lielisku veselību, taču pārtikā izmantojot neveselīgu ēdienu vai to uzņemot pārāk maz, cilvēkam var rasties dažādas negatīvas un apdraudošas komplikācijas.
Ēdiena izmantošanai ir daudz dažādu veidu, kā tas ir vēsturiski pierādīts. Ēdiens var kalpot gan kā rituāla sastāvdaļa, tam piedēvējot maģisku spēku, gan kā reciprocitātes sastāvdaļa. Ēdiens var dot spēku un izturību, taču tajā pašā laikā ēdiens var arī nogalināt. Iespējams, tieši tā iemesla dēļ tam piedēvē pārdabiskas spējas un spēcīgu nozīmi evolūcijas attīstībā. Cilvēks vienmēr būs izsalcis, un ēdiens spēs šo tieksmi remdēt, tāpēc tam ir būtiska nozīme aktoru attiecībās.

Autora komentārsAtvērt
Atlants