Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Kafijas raksturojums', 1.
  • Konspekts 'Kafijas raksturojums', 2.
  • Konspekts 'Kafijas raksturojums', 3.
  • Konspekts 'Kafijas raksturojums', 4.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kafijas vēsture    2
2.  Kas ir kafija    3
3.  Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas    4
Darba fragmentsAizvērt

3.Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas
Neapstrādātu kafijas sēklu sastāvā ietilpst kofeīns. Grauzdēšanas procesā notiekošās izmaiņas ir ļoti sarežģītas un vēl nav pietiekami izpētītas. Par sarežģītajām reakcijām var runāt tāpēc, ka kofeols, viela, kas nosaka grauzdētās kafijas smaržu ietver vairāk nekā 70 aromātvielas. Kofeīnu satur ne tikai kafijas sēklas, bet arī tējas lapas, kolas rieksti. Jaunākie pētījumi ir atklājuši, ka vēl vesela virkne kafijas sastāvdaļu rada zināmu iedarbību uz cilvēka organismu. Kafiju ieteicams apgrauzdēt vai nu tieši pirms lietošanas vai arī kafiju uzglabāt neilgu laiku hermētiskos traukos, lai nezustu kafijas aromāts un garšas.

Kur kafija aug
Līdz 80% kafijas tiek audzētas ziemeļu puslodēs. Parasti aug temperatūrā, kas sasniedz 19 – 25 grādus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants