Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Zivis un zivju ēdieni', 1.
  • Konspekts 'Zivis un zivju ēdieni', 2.
  • Konspekts 'Zivis un zivju ēdieni', 3.
Darba fragmentsAizvērt

1.Vārītu zivs ēdieni:
zivi vārīties liek vārošā ūdenī, lai iegūtu kvalitatīvu
vārāmo produktu.

lai iegūtu vāramo šķīdumu, produktu liek vārīties
aukstā ūdenī.

2.Zivju uzturvērtība:
zivs uzturvērtība ir atkarīga no sugas, vecuma un
lieluma.

3.Zivs pirmapstrāde:
atzvīņo
uzšķēršana
atdala galvu un reizē ar galvu izņem iekšas
mazgāšana vai skalošana
pusfabrikātu veidošana
dala porciju gabalos
Tā sagriež zivi:

Vārīšanai Cepšanai





Pirms cepšanas reizēm izdauza ar āmuriņu, lai mazinātu zivs specifisko garšu, pirms termiskās apstrādes.

4.Zivs dalīšana filejās:
1) Veselā veidā – domātas vārīšanai, tvaikošanai un
cepšanai pamatpaņēmienā.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants