1.Vārītu zivs ēdieni:
zivi vārīties liek vārošā ūdenī, lai iegūtu kvalitatīvu
vārāmo produktu.
lai iegūtu vāramo šķīdumu, produktu liek vārīties
aukstā ūdenī.
2.Zivju uzturvērtība:
zivs uzturvērtība ir atkarīga no sugas, vecuma un
lieluma.
3.Zivs pirmapstrāde:
atzvīņo
uzšķēršana
atdala galvu un reizē ar galvu izņem iekšas
mazgāšana vai skalošana
pusfabrikātu veidošana
dala porciju gabalos
Tā sagriež zivi:
Vārīšanai Cepšanai
Pirms cepšanas reizēm izdauza ar āmuriņu, lai mazinātu zivs specifisko garšu, pirms termiskās apstrādes.
4.Zivs dalīšana filejās:
1) Veselā veidā – domātas vārīšanai, tvaikošanai un
cepšanai pamatpaņēmienā.…