Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Zivju kvalitātes noteikšana', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Padomi, kā noteikt zivs kvalitāti
Gatavojot suši, svarīgākais priekšnoteikums ir pārliecināties, ka zivs tiešām ir svaiga. Zutis un astoņkājis vienmēr ir jānovāra. Turpinājumā būs minētas dažas pazīmes, pēc kurām var noteikt zivs, molusku un vēžveidīgo kvalitāti un svaigumu, kā arī sniegti padomi, kā pareizi uzglabāt jūras produktus.
Svaigai zivij jābūt spīdīgai, pat spožai.
Zivs ķermenim jābūt stingram, bet gaļai - tvirtai.
Vairumam svaigu zivju ir dzidras acis.…

Atlants