Ēdienu uzglabāšana
Lai nodrošinātu temperatūru:
karstos ēdienus uzglabā slēgtos marmītos temperatūrā, kas nav zemāka par 60 ºC;
aukstos ēdienus, saldos ēdienus un konditorejas izstrādājumus ar pildījumiem (krēma,olu, biezpiena, gaļas u.tml.) uzglabā aukstumiekārtās (aukstumvitrīnās) temperatūrā, kas nav augstāka par 5 ºC. Ja aukstumvitrīnā temperatūra ir 10–12 ºC, tad produktu uzglabāšanas ilgums ir līdz vienai stundai;
saldētus ēdienus uzglabā saldētavā temperatūrā, kas nav augstāka par - 18 ºC.
Atsevišķus produktus, piemēram, restorānā gatavotus saldējumus, var uzglabāt temperatūrā, kas nav augstāka par - 12 ºC (parasti ne ilgāk kā vienu nedēļu).
…