Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 1.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 2.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 3.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 4.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 5.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 6.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 7.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 8.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 9.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 10.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 11.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 12.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 13.
  • Prezentācija 'Francijas nacionālā virtuve', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Franču virtuves klasika - siera krēmzupa
Sastāvdaļas:
75 g siers (kūstošs)
500 ml buljons
30 g sviests
1 ĒK milti
75 ml sauss baltvīns
2 olu dzeltenumi
4 ĒK saldais krējums
1 ēdamkarote eļļa
šķipsna muskatrieksts
zaļumi (pasniegšanai)
pēc garšas sāls
pēc garšas melnie pipari

Vienā katliņā kausē sviestu, bet otrā uzkarsē buljonu. Kad sviests izkusis, tam pievieno miltus. Nepārtraukti maisot, turpina karsēt apmēram vienu minūti. Karsto buljonu pamazām pievieno miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.
Pēc tam buljonam pievieno baltvīnu un uz straujas uguns uzvāra. Noregulē mazu uguntiņu un ļauj zupai lēni vārīties 5 minūtes.
Tikmēr uz rīves sarīvē sieru, noliek malā. Atdala olām dzeltenumus, pievieno saldo krējumu un viegli ar dakšiņu sakuļ.
Zupu noņem no uguns un tai pievieno rīvēto sieru. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc tam zupai pievieno sakultās olas, ierīvē nedaudz muskatriekstu, izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants