Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Jogurts', 1.
  • Referāts 'Jogurts', 2.
  • Referāts 'Jogurts', 3.
  • Referāts 'Jogurts', 4.
  • Referāts 'Jogurts', 5.
  • Referāts 'Jogurts', 6.
  • Referāts 'Jogurts', 7.
  • Referāts 'Jogurts', 8.
  • Referāts 'Jogurts', 9.
  • Referāts 'Jogurts', 10.
  • Referāts 'Jogurts', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
  JOGURTA UZTURVĒRTĪBA UN KVALITĀTE   
  BALTAIS   
  BALTAIS. BIFIDO JOGURTS AR BANĀNIEM   
  BALTAIS. BIFIDO JOGURTS AR ZEMENĒM   
  BALTAIS. BIFIDO LUX JOGURTS AR ĶIRŠU GABALIŅIEM   
  BALTAIS. OGA. JOGURTS AR MELLENĒM   
  JOGURTA MARĶĒŠANAS PAMATPRINCIPI   
  JOGURTA UZGLABĀŠANAS NOSACĪJUMI   
  NOBEIGUMS   
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās jogurts ir plaši pazīstams un pieprasīts skābpiena produkts. Ko ir iecienījuši gan mazi, gan lieli. Veikalā pircēji var atrast to jogurta veidu, kas viņiem vislabāk garšo, piemēram, zemeņu, meža ogu, persiku vai kādu citu veidu. Jogurts ir veselīgs produkts, kas paaugstina organisma aizsargspēju un tam ir arī diētiskas īpašības. Manuprāt, jogurts ir lielisks produkts, kas ir nepieciešams cilvēka labsajūtai un organismam. Tādēļ šajā darbā nolēmu izpētīt jogurtu, lai arī pati labāk zinātu, ko es lietoju savā uzturā.
Leģenda vēsta, ka jogurta dzimtene ir Kaukāzs - Elbrusa dienvidu daļa, kur klimats ir ļoti silts. Jogurta nosaukumu radījuši turki. Eiropā jogurts izplatījies no Balkāniem. Toreiz to dēvēja par bulgāru rūgušpienu. Atsevišķas hronikas min, ka jogurts parādījies tikai m.ē. 8.gadsimtā, bet 11. gadsimtā ieguvis pašlaik pazīstamo nosaukumu, bet Latvijā tas kļuvis pazīstams 20. gados. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants