Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Kafija', 1.
  • Referāts 'Kafija', 2.
  • Referāts 'Kafija', 3.
  • Referāts 'Kafija', 4.
  • Referāts 'Kafija', 5.
  • Referāts 'Kafija', 6.
  • Referāts 'Kafija', 7.
  • Referāts 'Kafija', 8.
  • Referāts 'Kafija', 9.
  • Referāts 'Kafija', 10.
  • Referāts 'Kafija', 11.
  • Referāts 'Kafija', 12.
  • Referāts 'Kafija', 13.
  • Referāts 'Kafija', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Preces raksturojums    3
1.1.  Kafijas augs    3
1.2.  Kafijas raksturojums    3
2.  Reklāmas nozīme un ietekme uz patērētāju    5
3.  Kafijas ražošana Latvijā    6
3.1.  Sadale    7
3.2.  Kafijas ražošanas tehnoloģiskā shēma    8
4.  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Kafija mūsdienās ir ļoti izplatīts dzēriens. Tā mums kalpo kā atslābinošs līdzeklis, līdzeklis lai mēs no rīta pamostos un dažreiz arī ,lai labi pavadītu laiku draugu lokā. Kafijā esošais kofeīns mūs gan uzbudina, gan atslābina.
Latvijā kafiju neaudzē ,jo nav piemēroti apstākļi, tai patīk siltums un mitrums, bet mūsu Eiropas apstākļi to nevar nodrošināt.
Latvijā ieved kafiju un uzņēmums, kas nodarbojas ar kafijas izplatīšanu to tikai iepako, reklamē, izplata un uzliek norādi uz iepakojuma “Ražots Latvijā”.
Pastāv vairākas kafijas šķirnes un visizplatītākās no tām ir Arabika un Robusta, kas ir arī mūsu tirdzniecības vietās pieejamas. Lai Latvijā būtu pieejama kvalitatīva kafija mūsu ražotāji sadarbojas ar kafijas eksportētājiem no galvenajām, pasaules vadošajām kafijas ražotāju firmām.
Kafija nav tikai elitāru klubu, bāru, restorānu galvenā sastāvdaļa tā ir daļa no mūsu dzīvesveida.

Autora komentārsAtvērt
Atlants