Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Piena kvalitātes pārbaude', 1.
  • Konspekts 'Piena kvalitātes pārbaude', 2.
  • Konspekts 'Piena kvalitātes pārbaude', 3.
  • Konspekts 'Piena kvalitātes pārbaude', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Parauga veids: pasterizēts piens „Mājas”, 2,5% tauki, ražotājs „Rīgas Piensaimnieks”
iegādes datums: 09.10.2008.
iegādes vieta: Rīga, veikals “Maxima” Slokas iela 115

Teorētiskais pamatojums

Pēc piena blīvuma var spriest par tā dabīgumu. Pienam blīvums nedaudz palielinās, ja noņem daļu krējuma, jo taukiem ir mazāks blīvums, taču pievienojot pienam ūdeni, tā blīvums samazinās.
Piens, kam pievienots ūdeņraža peroksīds skaitās viltots. Šo piedevu pievieno, lai pienam nepieaugtu skābums. Metode pamatojas uz ūdeņraža peroksīda spēju skābā vidē oksidēt jodīdjonus par elementāro jodu, kas ar cieti veido tumši zilu kompleksu.
Notiekošā reakcija:
2I-+H2O2+2H3O+ → I2↓+4H2O

Amonjaka atklāšanas metode pienā pamatojas uz amonjaka spēju ar Neslera reaģentu (bāziskā kālija tetrajodmerkurāts K2[HgI4]) veidot krāsainas (oranžbrūnas) nogulsnes.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants