Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 1.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 2.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 3.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 4.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 5.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 6.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 7.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 8.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 9.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 10.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 11.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 12.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 13.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 14.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 15.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 16.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 17.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 18.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 19.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 20.
  • Referāts 'Pārtikas piedevu lietošanas lietderīgums', 21.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Teorētiskā daļa   
1.1  Jēdziens pārtikas piedevas   
1.2  Pārtikas piedevu lietošanas vēsture   
1.3  Pārtikas piedevu iedalījums   
1.4  Pārtikas piedevu apzīmējumi   
1.5  Pārtikas piedevu ietekme uz veselību   
1.5.1  Astmas uzliesmojumu   
1.5.2  Kuņģa un zarnu trakta kairinājumu   
1.5.3  Aknu, nieru darbības traucējumus   
1.5.4  Ādas kairinājumu   
1.5.5  Galvassāpes, centrālās nervu sistēmas traucējumus   
1.6  Faktori kas var izraisīt saindēšanos ar pārtiku   
2.  Praktiskā daļa   
2.1  Pētījums par pārtikas piedevu kaitīgo ietekmi uz organismu   
2.2  Pārtikas produkti ar kaitīgām vielām   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Bieži esmu domājusi, ka mums apkārt ir ļoti daudz ķīmisko vielu, arī pārtikas produkti satur gan organiskos gan neorganiskos savienojums. Cilvēks savā uzturā lieto dzivnieku un augu valsts produktus, bet tiek novērota tendence, ka pārtikas produktos sāk parādīties sintētiski iegūtas vielas, kuras dabā nemaz nav. Līdz ar to rodas jautājums, cik tas ir veselīgi? Šādas vielas sauc par pārtikas piedevām, lai izpētītu pārtikas piedevu lietošanu tendences es izvēlējos rakstīt pētniecisko darbu par pārtikas piedevām.
Pētāmā problēma:
Kāpec cilvēki paralēli dabīgajām piedevām sāka lietot makslīgi radītās?
Hipotēze:
Pārtikas piedevas lieto tāpēc, ka tās uzlabo garšu, izskatu, un produktu glabāšanas ilgumu, jo mākslīgajām piedevām ir izteiktāks šis efekts.
Darba mērķis:
Izpētīt dabisko un mākslīgo pārtikas piedevu ietekmi uz produktu kvalitāti. Atrast un apkopot informāciju par pārtikas piedevām, to vēsturisko izcelšanos. Iepazīties ar pārtikas piedevu klasifikāciju. Praktiski pierādīt pārtikas piedevu liederīgumu. Izmantojot informāciju uz pārtikas iepakojumiem, salīdzināt nekaitīgo un kaitīgo piedevu daudzumu produktos.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants