Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 1.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 2.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 3.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 4.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 5.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 6.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 7.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 8.
  • Referāts 'Dārzeņu, augļu un ogu konservēšana', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Gurķu marinēšana ar pārliešanu    3
2.  Marinēti kāposti    4
3.  Marinētas bietes    5
4.  Plūmes želatīnā    6
5.  Brūkleņu ievārījums    7
6.  Ķiršu kompots    8
Darba fragmentsAizvērt

Process

Burkas apakšā saliek dilles, upeņu lapas, ķiršu lapas, laurlapas, gabalu mārrutku saknes vai lapas, vircas (smaržīgos piparus), blīvi saliek gurķus (vispār piparus var likt pirms otrreizējās pārliešanas, jo nolejot nost, gadās, ka pipari izlejas ārā).
Pārlej ar uzvārītu sālsūdeni. Uzliek vāku un ļauj iestāvēties, kamēr burka padziest. Tad sālsūdeni nolej atpakaļ katlā, pieber klāt cukuru, uzvāra un atkal pārlej gurķiem. Tad katrā burkā ielej etiķa esenci un aizvāko.
Burkas uz kādu laiku apgāž ar vāku uz leju, lai redzētu, ka vāks blīvi noslēdzas un nekas netek ārā, un arī, lai izkarsētu vāku. Pēc tam apgriež burkas pareizā virzienā, ietin deķī un atstāj uz nakti izkarsēties.
* vēl lieku klāt estragonu. Dilles var likt ar visiem kātiem un ziedkopām, nemaz nevajag tikai lapiņas.
Marinēti kāposti.
Kāpostus notīra, izgriež kāta daļu, sarīvē. Viegli izrīvē ar sāli un nospiež. Kāpostus pārliek burkā un pārlej ar atdzesētu marinādi.
Marinādes pagatavošana - samaisa ūdeni ar etiķi un pievieno cukuru, smaržīgos piparus, lauru lapas un krustnagliņas. Uzvāra.…

Atlants