Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 1.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 2.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 3.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 4.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 5.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 6.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 7.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 8.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 9.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 10.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 11.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 12.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 13.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 14.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 15.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 16.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 17.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 18.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 19.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 20.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 21.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 22.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 23.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 24.
  • Referāts 'Maizes un maizes izstrādājumu ražošana', 25.
Darba fragmentsAizvērt

2. Posms ietver: pusfabrikātu iegūšanu no ražošanas izejvielām – maisīšanas un šķīdināšanas procesos.

Šī posma ietvaros galvenokārt notiek tieši izejvielu sagatavošana nākamajam ražošanas posmam – mīklas pagatavošanai.
Notiek izejvielu transportēšana uz vietām un iekārtām, kur notiek mīklas pagatavošanas darbi.

3.Posms mīklas pagatavošana ietver: komponentu dozēšanu, mīklas mīcīšanu un mīklas raudzēšanu.

•Dozēšanu veic ar speciāli tam paredzētām iekārtām;
•Arī mīklas mīcīšanu veic ar speciāli tam paredzētām iekārtām, lai mīkla būtu viendabīga;
•Mīklas raudzēšana notiek speciālās tvertnēs, nodrošinot periodisku apmaisīšanu.




4.Posms mīklas formēšana ietver: mīklas sagriešanu, sadalīšanu un vajadzīgās formas piešķiršanu.

Šī posma mērķis ir iegūt cepšanai gatavu mīklas izstrādājumu, ņemot vērā nepieciešamo sastāvu un formu.















5.Posms ietver: mīklas izstrādājumu cepšanu.

Cepšana notiek speciālās krāsnīs, kur cepšanas temperatūra ir no 220 – 240 grādiem C. Maizes izstrādājuma cepšana atkarībā no masas un formas ilgst 15-60 minūtes.

6.Posms ietver maizes izstrādājumu atdzesēšanu, uzglabāšanu un transportēšanu.

Maizes atdzesēšana un uzglabāšana notiek noliktavās.
Transportēšanu veic speciāli tam paredzētos konteineros. [1.]…

Autora komentārsAtvērt
Atlants