Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 1.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 2.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 3.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 4.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 5.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 6.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 7.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 8.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 9.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 10.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 11.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 12.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 13.
  • Prezentācija 'E vielas popkornā', 14.
Darba fragmentsAizvērt

E-551
Pārtikā izmanto kā pretsalipes vielu- alū, konditorejas izstrādājumos, desās, sausā piena produktos, sāls aizvietotājos
Veselībai nekaitīgs
Izcelsme- iegūst no smiltīm
Pārējām produkta sastāvā ietilpstošajām vielām ir sintētika izcelsme
E-471
Stabilizētājs un emulgators-
-margarīnā,
-saldējumā,
-olu krēma maisījumos,
-kūkās
Veselībai nekaitīgs
E-621
Garšas pastiprinātājs- konservētos dārzeņos, tunča konservos, garnējumos, dažādos saldētos ēdienos, sausajās zupās, iesala ekstraktā, ātri pagatavojamās zupās, sojas mērcē, želatīnā, dažādos aromatizētājos
Ietekme uz veselību- galvassāpes, neskaidra redze, astma, depresija, bronhu spazmas, sirds slimību rosinātājs
Negatīvi ietekmē- plaušas, kuņģi, acis, zarnas

Secinājumi
Popkorns nav bieži uzturā lietota pārtika
Visas produkta sastāvā esošās pārtika piedevas Eiropas Savienībā ir atļautas- tas liek domāt, ka ir zinātniski pierādīts, ka lietotajā daudzumā šīs pārtikas piedevas cilvēka veselībai draudus nerada.
-> tas liek domāt, ka nelielos daudzumos šo produktu varam pārtikā lietot droši.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants