Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 1.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 2.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 3.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 4.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 5.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 6.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 7.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 8.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 9.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 10.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 11.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 12.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 13.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 14.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 15.
  • Referāts 'Franču virtuve - gailis vīnā', 16.
Darba fragmentsAizvērt

FRANČU KULINĀRIJAS RAKSTURĪGĀKĀS ĪPATNĪBAS

Daudzu ēdienu nosaukumi cēlušies no franču valodas: rulete, omlete, kotlete, frikadele, antrekots, majonēze, kartupeļi fri. Tomēr franču ēdienu sarakstā sastopami arī tādi vārdi, kas ne visiem ir saprotami, un tie jāpaskaidro. Tā, piemēram,
c o n s o m m ė – gaļas buljons
c r ė m e – zupa ar saldā krējuma piedevām
v a l a u t ė – zupa, kurā parasti iecilā olu dzeltenumu
p o t – a u – f e u – zupa katliņā
m a r m i t e – buljons, ko pasniedz ar piedevām (piedevas pasniedz atsevišķi).

SALĀTI UN MAIGAS ROKAS

Lai pagatavotu īstus zaļos salātus, tos nepietiek tikai labi nomazgāt un pārlasīt. Ruso – viņš bija speciālists kulinārijā – apgalvoja, ka salātu pagatavošanai nepieciešamas jaunas meitenes rokas. Tikai tas var garantēt, ka salāti tiešām būs garšīgi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants