Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 1.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 2.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 3.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 4.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 5.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 6.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 7.
  • Referāts 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 8.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kas ražo?    2
2.  Izejvielas    2
3.  Tehnoloģiskais process    3
4.  Masas bilance    5
5.  Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji    5
6.  Literatūras saraksts    6
Darba fragmentsAizvērt

5. Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji
Zemesriekstu sviests ir produkts, kas tiek iegūts samaļot apgrauzdētus un blanšētus zemesriekstus. Pēc konsistences izšķir trīs tipa zemesriekstu sviestus: smooth, medium un crunchy. Smooth nozīmē, ka zemesriekstu sviestā nav sajūtami zemesriekstu gabaliņi, tas ir ļoti viendabīgs, viegli izsmērējams. Medium nozīmē, ka zemesriekstu sviestam ir nedaudz graudaina tekstūra, bet zemesriekstu daļiņu izmērs nepārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus, savukārt crunchy zemesriekstu sviestā zemesriekstu daļiņu skaits ir ievērojams un to izmērs pārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus.[16]
Kā jau jebkuram pārtikas produktam, arī zemesriekstu sviestam var noteikt piesātināto, nepiesātināto tauku daudzumu, olbaltumvielu daudzumu, enerģētisko vērtību, cukura un sāls daudzumu utt.
Izšķir stabilizēta un nestabilizēta tipa zemesriekstu sviestu. Stabilizētam zemesriekstu sviestam ir pievienoti ingredienti, kas novērš zemesriekstu eļļas izdalīšanos un nostādināšanos zemesriekstu sviesta virspusē, savukārt nestabilizētam zemesriekstu sviestam šādi ingredienti nav pievienoti.[16]
Lai noteikti, cik kvalitatīvs ir zemesriekstu sviests, tiek ņemta vērā zemesriekstu sviesta krāsa, konsistence, garša un aromāts. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants