Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Emulgatori', 1.
  • Referāts 'Emulgatori', 2.
  • Referāts 'Emulgatori', 3.
  • Referāts 'Emulgatori', 4.
  • Referāts 'Emulgatori', 5.
  • Referāts 'Emulgatori', 6.
  • Referāts 'Emulgatori', 7.
  • Referāts 'Emulgatori', 8.
  • Referāts 'Emulgatori', 9.
  • Referāts 'Emulgatori', 10.
  • Referāts 'Emulgatori', 11.
  • Referāts 'Emulgatori', 12.
  • Referāts 'Emulgatori', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pārtikas piedeva „E” viela    5
  Pārtikas piedevu klasifikācija    5
  Kā atpazīt „E” vielas pārtikas produktu marķējumā    6
  Pārtikas piedevu lietošana uzturā    7
  Alerģijas, ko izraisa pārtikas piedevas    12
  Aptauja pārtikas piedevas – emulgatori    14
  Secinājumi    20
  Izmantotās literatūras saraksts    21
Darba fragmentsAizvērt

Uzskatām, ka izvēlētā tēma ir aktuāla. Mūsdienās interese par pārtikas piedevām strauji palielinās ne tikai ražotāju un izplatītāju, bet arī pārtikas produktu patērētāju vidū. Ieraugot produkta marķējumā burtu „E”, patērētām bieži rodas aizdomas par produkta nekaitīgumu, tāpēc, ka šī norāde liecina par kādas ķīmiskas vielas pievienošanu. Informācija uz etiķetes nav pilnīga, pārdevējs ierindas pircējam ne vienmēr var paskaidrot, kāda ir šo vielu nozīme un bīstamības pakāpe; to var nezināt arī katrs pārtikas speciālists, medicīnas darbinieks. Informācijas trūkuma dēļ presē nereti parādās pretrunīgi vai aplami raksti par šīm vielām. Reizēm arī paši ražotāji vai produktu izplatītāji, kas neorientējas šajos jautājumos, sniedz maldinošu informāciju.
Mēs domājam, ka šo situāciju var mainīt. Iesaistot sabiedrību, pārtikas speciālistus un masu saziņas līdzekļus. Varbūt, tad cilvēki sāks vairāk interesēties par pārtikas piedevām- emulgatoriem. Informācijas nekad nevar būt par daudz.
Kursa darba pētījuma mērķis- uzzināt, kāda ietekme ir pārtikas piedevām emulgatoriem uz mūsu organismu un veselību un izanalizēt cilvēku attieksmi pret šīm pārtikas piedevām.

Pētījuma metodes-
pārtikas piedevu- emulgatoru analizēšana;
aptaujas veikšana (anketēšana);
iegūto statistisko datu apkopošana.
Pētījuma bāze- Talsu pilsētas iedzīvotāji.


Atlants