Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Spirta iegūšana no vīna ar destilācijas metodi', 1.
  • Konspekts 'Spirta iegūšana no vīna ar destilācijas metodi', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Var secināt to, ka ir lieli vielas zudumi, jo ir iegūt tikai piektā daļa no teorētiskā iznākuma. Zudumi varēja rasties, jo ir grūti veikt procesu, ja vielu viršanas temperatūru atšķirība ir neliela.
Vēl kāds procesa trūkums ir tas, ka nav iespējams pilnīgi atdalīt vielas, kas veido azeotropus – noteikta sastāva maisījumus, kuru viršanas temperatūra parasti ir zemāka par atsevišķo vielu viršanas temperatūrām.
Piemēram, etanola viršanas temperatūra ir 78,39°C , bet etanols veido azeotropu ar ūdeni, kurā etanola masas daļa ir 96% un kura viršanas temperatūra ir 78,17°C

Autora komentārsAtvērt
Atlants