Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2008.g. - 2008.g.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 1.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 2.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 3.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 4.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 5.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 6.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 7.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 8.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 9.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 10.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 11.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 12.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 13.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 14.
  • Referāts 'Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  SALDĒJUMA TEHNOLOĢISKĀ INSTRUKCIJA    3
1.1.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS    4
1.1.1.  Izejvielu pieņemšana un sagatavošana    4
1.1.2.  Maisījuma sagatavošana un filtrēšana    4
1.1.3.  Maisījuma homogenizēšana un pasterizēšana    5
1.1.4.  Maisījuma dzesēšana un nogatavināšana cisternā    5
1.1.5.  Aromatizētāju un pārtikas krāsvielu pievienošana    5
1.1.6.  Saldējuma masas frizēšana un porciju veidošana    5
1.1.7.  Saldējuma sasaldēšana un nocietināšana    6
1.1.8.  Saldējuma uzglabāšana    6
2.  PRODUKCIJAS APRĒĶINS    7
3.  IEKĀRTU IZVĒLE UN APRĒĶINS    8
3.1.  PLĀKŠŅU PASTERIZATORS DZESĒTĀJS    9
4.  RAŽOŠANAS KONTROLE    12
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    13
  PIELIKUMS    14
Darba fragmentsAizvērt

Lai kļūtu par darba tirgū konkurēt spējīgu speciālistu, katram topošajam un esošajam pārtikas tehnologam būtu jāpārzina dzīvnieku valsts, augu valsts un citas izcelsmes pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus un tehnoloģijas pilnveidošanas jautājumus, to ražošanas ekonomiku. Tehnologam jāpārzina tehnoloģiskā procesā lietotās iekārtas, to darbināšanai nepieciešamos enerģētiskos resursus. Jāpārzina kvalitātes vadības sistēmas pamatprincipi un to ieviešana uzņēmumos, nodrošinot nekaitīgas pārtikas ražošanu. Pārtikas un dzērienu tehnologam jāvada, jāplāno, jāorganizē pārtikas produktu ražošana, to kvalitātes kontrole visos ražošanas procesa posmos, jānodrošina nodarbinātā personāla saskaņota darbība, jāorganizē un jāveicina jaunu produktu izstrāde un ieviešana ražošanā, atbildot par drošu pārtikas produktu ražošanas darba drošības un ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, jāseko Latvijas Republikas un citu normatīvo aktu ievērošanai un piemērošanai pārtikas produktu ražošanā.
Tieši tāpēc darbā aprakstīts saldējuma pagatavošanas process, jo darba autors ar piena tehnoloģiju ir nolēmis saistīt savu nākotni.…

Autora komentārsAtvērt
Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Saldējuma ražošanas un pārstrādes tehnoloģija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/467725

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.