Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 1.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 2.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 3.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 4.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 5.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 6.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 7.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 8.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 9.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 10.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 11.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 12.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 13.
  • Referāts 'Zivis un to pārstrādes produkti', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Zivis ir pilnvērtīga olbaltumvielu avots cilvēku uzturā, jo satur visas neaizstājamās aminoskābes. Uzturvērtības ziņā zivis neatpaliek no siltasiņu dzīvnieku gaļas. Zivīs ir daudz B grupas vitamīnu, it īpaši B1, B2, PP, polinepiesātināto taukskābju, kā arī taukos šķīstošie vitamīni A, D, E, K. zivīs nav balastvielu. Zivju gaļā ir mazāk saistaudu nekā dzīvnieku gaļā, un tāpēc ceptu un vārītu zivju gaļa ir maigāka. Vidēji zivīs ir 55- 83% ūdens, 17- 20% olbaltumvielas, 2- 22% tauki, līdz 1% ogļhidrāti.
Pēc tauku satura zivis nosacīti iedala trijās kategorijās: liesās zivis- tās satur līdz 2% tauku, vidēji treknās zivis- ar 2- 5% tauku saturu un treknās zivis- ar 5- 15% tauku saturu. Zivis, kurām tauku saturs ir 15- 30%, uzskata par sevišķi treknām.
Jūras un okeāna zivīs ir daudz joda.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants