Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Džins', 1.
  • Referāts 'Džins', 2.
  • Referāts 'Džins', 3.
  • Referāts 'Džins', 4.
  • Referāts 'Džins', 5.
  • Referāts 'Džins', 6.
  • Referāts 'Džins', 7.
  • Referāts 'Džins', 8.
  • Referāts 'Džins', 9.
  • Referāts 'Džins', 10.
  • Referāts 'Džins', 11.
  • Referāts 'Džins', 12.
  • Referāts 'Džins', 13.
  • Referāts 'Džins', 14.
  • Referāts 'Džins', 15.
  • Referāts 'Džins', 16.
  • Referāts 'Džins', 17.
  • Referāts 'Džins', 18.
  • Referāts 'Džins', 19.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Džinu izgudroja 12. gadsimtā holandiešu mūki, kā medicīnisku mikstūru, lai cīnītos ar buboņu mēri un holēru;
2. 18. gadsimta beigās parādījās toniks (sodas ūdens ar hinīna uzlējumu), kas ļoti harmonēja kopā ar džinu;
3. Alkohola saturs džina dzērienā ir no 37,5 – 50%;
4. Galvenie komponenti džina ražošanā ir spirts, augu garšvielas un ūdens;
5. Džina ražošanā izmanto perfektu spirtu ar alkohola saturu 96%, radītu no rudziem, miežiem, kukurūzas un retos gadījumos no melases, kartupeļiem vai vīnogām;
6. Pasaulē pastāv arī dažādi aromatizēti džina veidi, kuri tiek iegūti pēc uzlējuma metodes, izmantojot dažādus augļus un ogas, pievienojot cukuru vai aromātiskas vielas;
7. Džinu vēlams uzglabāt pie temperatūras +16 +18 ºC;
8. Slavenākie džina zīmoli pasaulē ir Beefeater Dry, Bombay Sapphire un Gordon’s;
9. Lavijas veikalu tīklos džinu vairāk piedāvā izplatītāji, pašmāju ražotāji – AS „Latvijas balzāms”, SIA „Jaunalko”, SIA „Berlat Grupa”- piedāvā ierobežotu un izmeklētu tā klāstu;
10. AS „Latviajs balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants