Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 1.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 2.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 3.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 4.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 5.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 6.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 7.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 8.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 9.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 10.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 11.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 12.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 13.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 14.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 15.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 16.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 17.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 18.
  • Referāts 'Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  „Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci”    4
  Ēdiena pagatavošanas tehnoloģija    5
  Kalkulācija    6
  Tehnoloģiskā karte    7
  Pamatēdiena pagatavošanas shēma    8
  Mērces pagatavošanas shēma    9
  Piedevu pagatavošanas shēma    10
  Ēdiena dekorēšanai paredzēto dārzeņu sagatavošanas shēma    11
  Enerģētiskā vērtība (kalorijas)    12
  Uzturvērtību tabula    13
  Galda klāšana    14
  Darba vietas organizācija    15
  Darba drošība un aizsardzība    16
  Nobeigums    17
  Izmantotā literatūra    18
  Attēli    19
Darba fragmentsAizvērt

Vadoties pēc principa, ka laimīgo ģimeņu stūrakmens ir meklējams virtuvē, piedāvāju savu kulinārijas izdomu.
Mana ēdiena pamats ir vistas fileja, šī gaļa ir liesa un maiga, kā arī viegli pārstrādājas organismā.
Sakarā ar to, ka pamatēdiens ir liess, mērcei es pievienoju 10% saldo krējumu, tas satur 4 gramus tauku un 150 Kcal. Šis produkts ir vērtīgs olbaltumu, vitamīnu un minerālvielu avots. Pienā arī ir bioloģiski aktīvas vielas- hormoni un fermenti.
Jebkuru visvienkāršāko ēdienu var padarīt aromātisku un kārdinošu, pievienojot maltītei dažādas garšvielas. Es savā receptē izmantoju „garšvielu piedevu vistas gaļai”, tas ir garšvielu maisījums, kura sastāvā ir majorāns, raudene, rozmarīns, baziliks un mārsils. Šīs, tāpat kā daudzas citas, garšvielas piedod ēdienam daudzveidīgu aromātu un garšu buķeti. Garšaugi uzkrāj saules staru enerģiju un pēc tam to atdod, enerģētiski spēcina un ārstē cilvēkus. Katrā augā atrodas arī daudz bioloģiski aktīvo vielu, kuras nepieciešamas mūsu veselības uzturēšanai. Par šiem garšaugiem vēsta kāda ēģiptiešu leģenda, kura stāsta, ka dievietei Artemīdai bijis burvīgs dārzs, kurā auguši ārstnieciski augi. Šis dārzs ir atradies leģendārajā Kolhīdā.
Mērcei es izvēlējos šampinjonus un papriku. Šampinjoni satur dažādus mikroelementus, šķiedrvielas, minerālsāļus un daudz olbaltumvielu. Paprika uzlabo apetīti, dod mērcei patīkamu aromātu un ir acij tīkama piedeva.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants