Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 1.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 2.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 3.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 4.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 5.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 6.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 7.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 8.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 9.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 10.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 11.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 12.
  • Konspekts 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  RUMA RAŠANĀS    3
2.  RUMA VEIDI   
3.  RUMA RAŽOŠANAS TEHNOLOĢIJA   
3.1.  Melase   
3.2.  Fermentācija   
3.3.  Destilācija   
3.4.  Izturēšana   
3.5.  Sajaukšana   
4.  RUMA PASNIEGŠANA UN LIETOŠANA   
5.  PRAKTISKĀS SITUĀCIJAS NOVĒRTĒJUMS   
  SECINĀJUMI   
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Ruma ražošanā galvenie tehnoloģiskie procesi ir fermentācija, destilācija, izturēšana un sajaukšana. Galvenā izejviela, ko izmanto ruma ražošanā ir melase. Alkohola saturs rumā var būt no 38% līdz 75%, dažreiz pat virs 75%. Ruma veidi ir dažādi, populārākie no tiem ir tumšais, gaišais un zelta.
Rumu parasti uzglabā pie +16 līdz +18oC un tīrā veidā pasniegšanas deva ir no 20 – 50 ml.
Iecienītākos rumus ražo galvenokārt Karību jūras baseina valstīs, piemēram, Jamaikā ražo Captain Morgan, Kubā – Havana Club, Puertoriko – Bacardi. Mūsdienās popularitāti ieguvuši arī dažādi tropiskie dzērieni ar rumu: Pina Colada, Mai Tai, Zombie, Daiquiri, Mojito.



Autora komentārsAtvērt
Atlants