Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 31 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 1.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 2.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 3.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 4.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 5.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 6.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 7.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 8.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 9.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 10.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 11.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 12.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 13.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 14.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 15.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 16.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 17.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 18.
  • Referāts 'Dabiskie kaitīgie savienojumi pārtikā', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Dabīgie pārtikas toksīni, to raksturojums    4
2.  Steroīdie alkaloīdi    4
3.  Glikozīdi    7
4.  Sēņu indes    8
4.1.  Saindēšanās ar pirmās grupas toksīniem    8
4.2.  Saindēšanās ar otrās grupas toksīniem    9
4.3.  Saindēšanās ar trešās grupas toksīniem    10
4.4.  Saindēšanās ar ceturtās grupas toksīniem    12
4.5.  Saindēšanās ar piektās grupas toksīniem    13
4.6.  Saindēšanās ar sestās grupas toksīniem    13
5.  Aminoskābes un olbaltumvielas    14
  Secinājumi un priekšlikumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās tiek plaši runāts par neveselīgu pārtiku, kas izskaidrojams ar dažādu piedevu pievienošanu, lai pēc iespējas ilgāk paildzinātu produkta organoleptiskos, ķīmiskos un fizikālos rādītājus uzglabāšanas laikā, kas var nodarīt ļaunumu cilvēka veselībai, ja pievienotās vielas konstatētas pārsniegtos daudzumos, bet nereti nepiedomājot, ka toksiskas vielas var rasties arī dabīgā ceļā – augšanas procesā, kas ir ļoti bīstamas cilvēka veselībai.
Cilvēka uzturā lietojamais ēdiens satur daudz un dažādus savienojumu maisījumus, piem., kā ogļhidrātus, aminoskābes, taukus, eļļas un vitamīnus, kas var būt toksisks, ja pagatavojot ēdienu netiek ņemtas vērā kā, piem., produktu izcelsme, lietošanas sekas, pirmapstrāde un termiskā apstrāde.
Augi satur vielas, kas var būt toksiskas gan dzīvniekiem, gan cilvēcei. Pārsteidzošs fakts ir tāds, ka no tūkstošiem savienojumu, ikdienas uzturā, tikai mazai daļai no tiem pieder uztura nozīmīgums. Ķīmiskos savienojumus pārtikas produktos iedala četrās grupās, kur ceturtās grupas ķīmiskie savienojumi ir nelabvēlīgi, jo negatīvi ietekmē normālu orgānu funkcionalitāti. Referātā uzmanība tiek vērsta uz dabiskiem ķīmiskajiem savienojumiem, to atrašanos pārtikas produktos, ietekmi uz veselību un saindēšanās simptomiem. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants