Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Gaļas kvalitātes prasības', 1.
  • Konspekts 'Gaļas kvalitātes prasības', 2.
  • Konspekts 'Gaļas kvalitātes prasības', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Gaļas kvalitātes prasības.

Realizācijā nonākušajai gaļai jābūt svaigai, pareizi apstrādātai ar atbilstīgiem nobarojuma kategorijas spiedogiem. Pēc svaiguma gaļu iedala:
Svaiga(atvēsinātā, svaigi sasaldētā, svaigi atlaidinātā);
Šaubīgas(apšaubāmas) kvalitātes;
Bojāta.
Gaļas kvalitāti nosaka gan organoleptiski, gan laboratoriski. Organoleptiski nosaka gaļas ārējo izskatu, gaļas konsistenci, smaržu, zemādas tauku, kaulu smadzeņu, cīpslu stāvokli, izvārītā buljona kvalitāti u. c.
Šaubīgas (apšaubāmas) kvalitātes gaļu realizēt uztura gatavošanas vajadzībām nedrīkst, to ar sanitāro un veterināro dienestu atļauju pēc īpašas apstrādes var lietot rūpnieciskai pārstrādei.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants