Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Biezeņa zupas un krēmzupas', 1.
  • Referāts 'Biezeņa zupas un krēmzupas', 2.
  • Referāts 'Biezeņa zupas un krēmzupas', 3.
  • Referāts 'Biezeņa zupas un krēmzupas', 4.
  • Referāts 'Biezeņa zupas un krēmzupas', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Pasaules kulinārijā pazīst 150 zupu tipus, kas iedalāmi vairāk nekā 1000 dažādos veidos, kuriem savukārt ir vēl vairāki paveidi un varianti. Zupas ir diezgan kaprīzas savās prasībās: produktu svaigums, pareiza trauku izvēle, arī laika patēriņš, tās gatavojot. Taču tām piemīt kāda ārkārtīgi parocīga priekšrocība- tās lieliski pakļaujas kombinēšanai. Tādēļ, lai izvārītu garšīgu zupu, nav nemaz nepieciešams iekalt precīzu recepti.
Visas zupas nosacīti var iedalīt šādās grupās:
1)dzidrās zupas- dzidrie buljoni ar visu veida piedevām;
2)saistītās (nedzidrās) zupas- visas zupas, kuras gatavo ar putraimiem, miltu piedevām, dārzeņiem un kartupeļiem, arī biezās, biezeņzupas un krēmzupas;
3)Nacionālās un reģionālās zupas
4)Speciālās zupas- īpašas, oriģinālās zupas, kuru gatavošanai nepieciešami īpaši produkti un speciālas garšvielas, piemēram, gliemeņu krēmzupa.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants