Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 1.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 2.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 3.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 4.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 5.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 6.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 7.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 8.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 9.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 10.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 11.
  • Prezentācija 'Krievu virtuve', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Par krievu tautas virtuvi   
  Krievu ēšanas kultūra   
  Krievu nacionālie ēdieni   
  Krievu virtuves dzērieni   
Darba fragmentsAizvērt

Putra
Nav iespējams, iedomāties krievu nacionālo virtuvi bez putrām, tieši tāpat kā bez zupām.
Krievijas iedzīvotāji, it īpaši bērnībā, brokastīs vienmēr ēd putras, tāpēc, ka tās ir veselīgas un barojošas. Mannā, grūbu, auzu, griķu, utt., daudzveidība ir milzīga.
Krievijā, visticamāk, brokastīs jums piedāvās putru gan viesnīcās, gan kafejnīcās, gan studentu ēdnīcās, gan ciemos.
To pasniedz karstu, ar pamatīgu sviesta devu. Krievijā bieži saka, ka putru, sabojāt ar sviestu nav iespējams, tas nozīmē, ka tas, kas ir labs, nav kaitīgs arī lielos daudzumos.
Putra ir mājas labklājības simbols.

Kāpostu zupa
Kāpostu zupu izgudroja jau XI gadsimtā.
Tās sastāvdaļas ir gaļa un garšvielas, bet galvenā sastāvdaļa – kāpostu sula. Taču sastāvdaļas var mainīties, atkarībā no kāpostu zupas veida un pavāra kulinārajām prasmēm.
Daudzi Krievijas iedzīvotāji, šo zupu gatavo, pēc savām personīgajām receptēm.
Kāpostu zupu ēd ar rudzu maizi, tai klāt pievieno krējumu vai garšvielas.

Krievu virtuves dzērieni
Noteikti neatņemama ēdienreižu sastāvdaļa ir arī dzeršana.
Krievu virtuve un vodka ir gluži kā viens veselums, kas nav atdalāmi. Tāpat lielā cieņā ir alus.
Alkohols vispār krievu virtuves reģionos ir ļoti iecienīts un tiek arī patērēts lielos daudzumos.
Krievu virtuvē nacionāls dzēriens ir tēja, kurai ir pievienots ievārījums vai arī cukurs.

Atlants