Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 1.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 2.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 3.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 4.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 5.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 6.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 7.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 8.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 9.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 10.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 11.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 12.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 13.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 14.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 15.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 16.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 17.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 18.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 19.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 20.
  • Referāts 'Atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 21.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS    4
2.  ŪDENS APGĀDE    7
3.  MAZGĀŠANAS UN DEZINFEKCIJAS IEKĀRTAS    7
4.  APGAISMOJUMS    8
5.  VENTILĀCIJA    9
6.  ĢĒRBTUVES UN TUALETES    10
7.  ROKU MAZGĀŠANAS IEKĀRTAS UZŅĒMUMA ZONĀS, KUR STRĀDĀ AR PĀRTIKU    10
8.  IEKĀRTAS UN DARBARĪKI – MATERIĀLI UN KONSTRUKCIJAS AR HIGIĒNAS NODROŠINĀŠANAS IESPĒJĀM    11
9.  RAŽOŠANAS HIGIĒNAS PRASĪBAS    12
10.  PERSONĀLA HIGIĒNA    13
11.  PĀRTIKAS NEKAITĪGUMA NODROŠINĀJUMS    14
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    16
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    17
  Pielikums    18
Darba fragmentsAizvērt

12. PĀRTIKAS ATKRITUMI
Ēdināšanas uzņēmumā ražošanas procesa laikā var rasties dažādi atkritumi, ko var iedalīt šādās grupās:
ēdienu atliekas (gatavu ēdienu pārpalikumi, augu izcelsmes blakusprodukti – mizas
u.c., fritēšanā izmantotās eļļas);
agrākā pārtika (pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš);
dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti zivju, gaļas un olu pirmapstrādē radušies
neēdamie pārtikas atkritumi;
citi atkritumi (papīrs, stikls, metāls utt.).
Konkrētajā uzņēmumā pārtikas atkritumus nekā īpaši nenodala no pārējiem
atkritumiem. Tos izmet kopīgā atvērtā atkritumu urnā, kurā ir polietilēna maiss, tas ar atkritumiem tiek izmests regulāri, vairākas reizes dienā. Atkritumi tiek aiznesti uz lielo konteineri, kurš atrodas aptuveni 100 m attālumā. Lielās atkritumu urnas tiek iztīrītas (izvestas) katru 2. dienu.

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Kopumā konkrētais uzņēmums atbilst higiēniskām prasībā.
2. Uzņēmumā tiek ievērotas sanitārās normas ēdienu gatavošanas procesā.
3. Neērti, ka uzņēmums atrodas divos stāvos.
4. Lai uzņēmums spētu uzlabot, nepieciešamas vairāk telpas, taču pēc stāvoļa, kur tas atrodas, tas nav iespējams.

Priekšlikumi:
1. Būtu nepieciešams, ka lielās atkritumu urnas atrastos tuvāk un, ka nevajadzētu šķērsot visu autostāvvietu ar atkritumu maisu.
2. Ražošanas telpās, kad grīda ir mitra tā ir slidena, tādēļ jānomaina grīdas segums, vai arī esošais jāuzlabo.
3. Varētu izveidot personālam atpūtas telpu, bet spriežot pēc uzņēmuma platības tas nav iespējams.
4. Ražošanas telpās tieši virs darba virsmām varētu novietot lampas.

Atlants