Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 1.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 2.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 3.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 4.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 5.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 6.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 7.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 8.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 9.
  • Referāts 'Zivju konservu sortiments, sastāvs, uzturvērtība un drošība', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Izvēloties lietot uzturā zivju konservus, vēlams izvēlēties tos, kas pagatavoti savā sulā vai želejā, nesatur pārtikas piedevas un satur mazāk sāls. Ja vēlas lietot eļļā pagatavotus konservus, ieteicams pievērst uzmanību zivju daudzumam konservā, jo bieži vien pievienotā eļļa ir vairāk nekā pašas zivis, kuru dēļ ir iegādāts produkts, turklāt pievienotā eļļa ir papildus kalorijas, kas nav vēlams cilvēkiem, kam jāseko līdzi savam svaram. Lai gan zivju lietošana uzturā ir vēlama kā omega 3 taukskābju, proteīnu un minerālvielu avots, jāatceras, ka zivīs uzkrājas ūdenstilpnēs nonākušais piesārņojums, kas ir nepatīkams blakusfaktors, jo nonākot cilvēka organismā var uzkrāties un radīt nelabvēlīgu ietekmi uz veselību. Kā arī nevajadzētu izvēlēties zivju aknu, subproduktu un trekno zivju vēderiņu konservus. [7]

Autora komentārsAtvērt
Atlants