Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
  • Paraugs 'Ēdienkarte un tās analīze', 1.
  • Paraugs 'Ēdienkarte un tās analīze', 2.
  • Paraugs 'Ēdienkarte un tās analīze', 3.
Darba fragmentsAizvērt

• Olbaltumvielu uzņemšana ir mērena, kas veicina muskuļu uzturēšanu un atjaunošanos.
Tauku patēriņš ir salīdzinoši zems, kas varētu būt piemērots cilvēkiem ar uztura izvēli, kas dod priekšroku mazākam tauku daudzumam.

• Kopumā šī ēdienkarte piedāvā ar olbaltumvielām bagātu pārtiku, ogļhidrātiem un taukiem. Makroelementu sadalījums ir diezgan līdzsvarots, un ogļhidrāti nodrošina lielāko daļu kaloriju. Ir vērts apsvērt iespēju pievienot vairāk augļu un dārzeņu, lai pievienotu vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, lai ēdienkarte būtu pilnvērtīgāka uzturvērtības ziņā. Uztura korekciju var veikt, pamatojoties uz individuāliem veselības mērķiem un prasībām. …

Atlants