Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze', 1.
  • Konspekts 'Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze', 2.
  • Konspekts 'Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze', 3.
  • Konspekts 'Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Ražotājs Latvijā: a/s „Rīgas Piensaimnieks”, Valmieras iela 2, Rīga, LV 1009. www.piens.lv


Sastāvs: biezpiens, cukurs, dabīgajam identisks aromatizētājs –vanilīns, glazūra (sviests, cukurs, kakao pulveris).
Uzturvērtība 100 g produkta: 22.9 g tauki, 10.2 g olbaltumvielas, 24.5 g ogļhidrāti; enerģetiskā vērtība 347 kcal/1453 kJ.

Cukurs ir ķīmiski tīrs ogļhidrāts, saharoze, kam ir ļoti augsta enerģētiskā vērtība. Cukuru iegūst, pārstrādājot cukurbietes vai cukurniedres. Pārmērīga cukura lietošana var veicināt zobu bojāšanos, aptaukošanos, aterosklerozi un citas slimības. Ja cukuru karsē bez ūdens, ogļhidrāti pārvēršas –karamelizējas. Cukura karamelei ir dzeltenbrūna krāsa un īpatnēja garša, to dažkārt izmanto saldēdienu gatavošanai. Ļoti smalku pulverveidīgu cukuru sauc par pūdercukuru, to lieto dažādu kūku, cepumu gatavošanai.
Vanilīns –augs pieder pie orhideju dzimtas. Negatavās vaniļas pogaļas (“pākstis”), kas ir pilnīgi bez garšas un smaržas, savu īpatnējo aromātu un tumšbrūno krāsu iegūst pēc žāvēšanas un fermentēšanas. Pākstīs ir līdz 3% vanilīna, kam ir ļoti īpatnēja aromātiska, nedaudz rūgtena smarža. Vanilīns ir viena no visplašāk lietotajām maigajām garšvielām. To lieto konditorejas un piena izstrādājumu ražošanā, kā arī dzērienu un liķieru rūpniecībā. Ja vēlas iegūt maigu aromātu un garšu, vanilīnu var pievienot jebkuram ēdienam. Lietojot vanilīnu, tomēr jāievēro mērenība, jo citādi gaidītās maigās garšas vietā var iegūt rūgtu garšu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants