Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Latviešu nacionālie ēdieni salīdzinājumā ar Lielbritānijas un Anglijas nacionālo', 1.
  • Konspekts 'Latviešu nacionālie ēdieni salīdzinājumā ar Lielbritānijas un Anglijas nacionālo', 2.
  • Konspekts 'Latviešu nacionālie ēdieni salīdzinājumā ar Lielbritānijas un Anglijas nacionālo', 3.
  • Konspekts 'Latviešu nacionālie ēdieni salīdzinājumā ar Lielbritānijas un Anglijas nacionālo', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Lielbritānijas iedzīvotāji tik tiešām no sirds iecienījuši sacepumus un saldos ēdienus. Salds un gards ēdiens – krambls. Sacepuma pagatavošana ir visai vienkārša – cepamajā traukā saber iepriekš nedaudz apceptus augļus un ogas (āboli, rabarberi, avenes, mellenes, kas apceptas cukurā un kanēlī) un pārkaisa ar mīklas drupačām vai rīvmaizi. Pēc tam liek cepeškrāsnī un cep, līdz virskārta kļuvusi zeltaina.

Latviešu tradicionālais saldais ēdiens ir rupjmaizes kārtojums.

Es secinu, ka Latvijas un Anglijas tradicionālie ēdieni ir atšķirīgi. Saldie ēdieni ir nedaudz līdzīgāki. Angļu brokastis ir tiešām garšīgas un ļoti sātīgas, pati esmu nobaudījusi, secinu, to, ka latvieši brokastīm nepievērš tik lielu uzmanību, kā to dara Briti.

Atlants