Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Olu ēdieni', 1.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 2.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 3.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 4.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 5.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 6.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 7.
  • Referāts 'Olu ēdieni', 8.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Olas un olu produkti    4
  CEPUMI ‘’KALLAS ZIEDS’’    6
  DARBA GAITA    6
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    7
  PIELIKUMS    8
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos rakstīt par olu un olu ēdieniem, jo daudzus ēdienus nevar pagatavot bez olas. Gribēju uzzināt kāpēc olai ir tik nepieciešama ēdienos, kādas uzturvielas ir olā, kāpēc ola ir tik svarīgs produkts cilvēka dzīvē un kādas putnu olas visbiežāk cilvēki lieto uzturā.
Pats es izvēlējos pagatavot cepumus ‘’Kallas zieds’’, jo es nekad iepriekš nebiju tādus cepumus ēdis un domāju, ka varētu būt diezgan interesanti mēģināt tos pagatavot.

Olas un olu produkti
Olas ir ļoti vērtīgs uztura produkts. Tās satur gandrīz vai visas cilvēkam nepieciešamās uzturvielas, kas labi asimilējas organismā. Olas dzeltenums satur daudz holesterīna, tādēļ to neiesaka lietot uzturā aknu slimniekiem un veciem cilvēkiem. 
No olām var pagatavo dažādus ēdienus, kas var būt ar termiskās vai bez termiskās apstrādes. Olu ēdieni var būt vārīti, cepti, sacepti un tvaicēti.…

Atlants