Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku organismu', 1.
  • Konspekts 'Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku organismu', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas piedevas ir dažādas dabīgas un mākslīgas vielas, kuras ražotāji lieto savās interesēs, lai produkts ilgi un labi glabātos, būtu izskatīgs un saistītu patērētāju ar smaržu un garšu. Ar pārtikas piedevām saprot saldinātājvielas, krāsvielas, antioksidantus, konservantus, emulgatorus, stabilizētājus un aizsarggāzes (iepakojuma gāzes). 
Pēc uzturzinātnieku atzinuma visvairāk alerģisko reakciju patērētajiem izraisa krāsvielas, no tām cieš 89% bērnu ar paaugstinātu jutību. 71% bērnu ir jutīgi pret garšas uzlabotājiem un konservantiem.…

Atlants