Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 1.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 2.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 3.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 4.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 5.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 6.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 7.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 8.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 9.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 10.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 11.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 12.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 13.
  • Referāts 'Porteri un stauti', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Alus vēsture    4
1.  Alus vēsture Latvijā    4
2.  Porteru un stautu vēsture    5
  Ražošanas tehnoloģija    7
3.  Porteris un kā stauti atšķirās    7
4.  Alus saderība ar ēdieniem    8
  Ražošanas uzņēmumi Latvijā    9
5.  Pieejamība patērērājiem    10
6.  Par Porteru Latvijā    10
7.  Porteri un stauti ārzemēs    10
  Secinājumi    12
  Izmantotās literatūras avoti    14
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Latvijā alus darīšanai mājas apstākļos un alus darītavās ir senas tradīcijas.
• Portera un stauta izcelsme joprojām ir neskaidra.
• Šie ali ir radušies diezgan sen, jau 18gs.
• Tiek izmantota augšējā raudzēšanas tehnoloģija, garšas nianses atkarīgas no rauga šķirnes.
• Porteri un stauti tomēr atšķiras, lai arī nedaudz, piemēram, porteris izmanto gaišo eila alu iesalu vairāk(80%) nekā stauts(61%)
• Tika uzzināts jauns veids, kā Baltijas Porteris, kas no oriģinālajiem atšķīrās, ka to brūvēja zemās temperatūrās.
• Ir svarīgi, kādi ēdieni ir saderīgi ar noteikta tipa alu. Porteris un stauts saskan ar gaļu, jēru vai cūkas cepeti, un kaut ko rūgtu, kā piemēram tumšo šokolādi
• Latvijā nav nemaz tik daudz alusdarītavas, kas ražo porteri un stautu. No manis atrastajām 50, tikai 7 ražoja vai nu porteri vai stautu.
• Porteralus nav īpaši populārs alus, taču tā popularitāte varētu paaugstināties ziemas periodā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants