-
Porteri un stauti
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
Alus vēsture | 4 | |
1. | Alus vēsture Latvijā | 4 |
2. | Porteru un stautu vēsture | 5 |
Ražošanas tehnoloģija | 7 | |
3. | Porteris un kā stauti atšķirās | 7 |
4. | Alus saderība ar ēdieniem | 8 |
Ražošanas uzņēmumi Latvijā | 9 | |
5. | Pieejamība patērērājiem | 10 |
6. | Par Porteru Latvijā | 10 |
7. | Porteri un stauti ārzemēs | 10 |
Secinājumi | 12 | |
Izmantotās literatūras avoti | 14 |
SECINĀJUMI
• Latvijā alus darīšanai mājas apstākļos un alus darītavās ir senas tradīcijas.
• Portera un stauta izcelsme joprojām ir neskaidra.
• Šie ali ir radušies diezgan sen, jau 18gs.
• Tiek izmantota augšējā raudzēšanas tehnoloģija, garšas nianses atkarīgas no rauga šķirnes.
• Porteri un stauti tomēr atšķiras, lai arī nedaudz, piemēram, porteris izmanto gaišo eila alu iesalu vairāk(80%) nekā stauts(61%)
• Tika uzzināts jauns veids, kā Baltijas Porteris, kas no oriģinālajiem atšķīrās, ka to brūvēja zemās temperatūrās.
• Ir svarīgi, kādi ēdieni ir saderīgi ar noteikta tipa alu. Porteris un stauts saskan ar gaļu, jēru vai cūkas cepeti, un kaut ko rūgtu, kā piemēram tumšo šokolādi
• Latvijā nav nemaz tik daudz alusdarītavas, kas ražo porteri un stautu. No manis atrastajām 50, tikai 7 ražoja vai nu porteri vai stautu.
• Porteralus nav īpaši populārs alus, taču tā popularitāte varētu paaugstināties ziemas periodā.
…
Ievads 3 Alus vēsture 4 1. Alus vēsture Latvijā 4 2. Porteru un stautu vēsture 5 Ražošanas tehnoloģija 7 3. Porteris un kā stauti atšķirās 7 4. Alus saderība ar ēdieniem 8 Ražošanas uzņēmumi Latvijā 9 5. Pieejamība patērērājiem 10 6. Par Porteru Latvijā 10 7. Porteri un stauti ārzemēs 10 Secinājumi 12 Izmantotās literatūras avoti 14
Darbā ir gramatikas kļūdas.