Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 1.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 2.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 3.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 4.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 5.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 6.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 7.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 8.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 9.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 10.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 11.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 12.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 13.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 14.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 15.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 16.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 17.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 18.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 19.
  • Referāts 'Spāņu alkoholisko dzērienu ražošana un lietošanas tradīcijas', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  SPĀBIJAS NACIONĀLIE ALKOHOLISKIE DZĒRIENI    4
2.  SPĀNIJAS ALKOHOLISKO DZĒRIENU LIETOŠANAS TRADĪCIJAS    6
3.  SPĀNIJAS VĪNI    7
4.  HERESA RAŽOŠANA    11
5.  HERESA KLASIFIKĀCIJA    13
  KOPSAVILKUMS    16
  LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Spānija ir trešā lielākā vīna ražotājvalsts pasaulē, kura pazīstama ar saviem stiprinātajiem vīniem, šeriju un sarkanvīniem. Spānijā pamatā kultivē Tempranillo vīnogas, kurām ir neskaitāms daudzums nosaukumu. Tās aizņem aptuveni 85% no visas šīs valsts vīnogulāju platības, un tās kultivē gandrīz visos Spānijas reģionos: Rioja, Ribera del Duero, Valdepena un Penedes, kur no tās iegūst labi sabalansētu vīnu ar brīnišķīgu augu un ogu aromātu. Bet garšā bagātīgus, nedaudz saldenus vīnus dara Toro reģionā no Tinta de Toro vīnogām, kas ir viens no Tempranillo šķirnes paveidiem. Otra izplatītākā vīnogu šķirne ir Garnacha.
Spānijā ir vairāk nekā 40 vīna ražošanas reģionu, tomēr populārākais ir Rioja apgabals, kura sarkanvīniem raksturīga liela stilu daudzveidība. Riohas reģions ir uzskatāms par vienu no prestižākajiem Spānijas vīna reģioniem. Labākie vīni tiek radīti 500 – 700 m virs jūras līmeņa. Pati populārākā vīnogu šķirne šajā reģionā ir Tempranillo, no kuras rodas izcili, ļoti aromātiski sarkanvīni, kurus var izturēt ilgstoši.
Izvēlēties Spānijas nacionālo dzērienu - nav viegli. Par šo goda titulu gan šerijs,gan sangrijas un citi vīni,cava un liķieri kam ir savas garšas un krāsas katrā province. Un joprojām galvenais vīns šeit ir - heres, kura dzimtene ir- tāda paša nosaukuma pilsētas dienvidrietumu reģionā Andalūzijā. Stiprināts Spānija nacionālais dzēriens izgatavots no baltajām vīnogām, atkarībā no iedarbības laikā un citus sagatavošanas apstākļos ir sadalīts vairākos veidos.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants