Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saldējums', 1.
  • Prezentācija 'Saldējums', 2.
  • Prezentācija 'Saldējums', 3.
  • Prezentācija 'Saldējums', 4.
  • Prezentācija 'Saldējums', 5.
  • Prezentācija 'Saldējums', 6.
  • Prezentācija 'Saldējums', 7.
  • Prezentācija 'Saldējums', 8.
  • Prezentācija 'Saldējums', 9.
  • Prezentācija 'Saldējums', 10.
  • Prezentācija 'Saldējums', 11.
  • Prezentācija 'Saldējums', 12.
  • Prezentācija 'Saldējums', 13.
  • Prezentācija 'Saldējums', 14.
  • Prezentācija 'Saldējums', 15.
  • Prezentācija 'Saldējums', 16.
  • Prezentācija 'Saldējums', 17.
  • Prezentācija 'Saldējums', 18.
  • Prezentācija 'Saldējums', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saldējuma iedalījums   
  Ķīmiskais sastāvs   
  Kvalitātes prasības   
  Kādus produktus nedrīkst realizēt?   
  Uzglabāšanas prasības   
Darba fragmentsAizvērt

Kvalitātes prasības
Tam jābūt ar izlīdzinātu krāsu, homogēnu struktūru, tīru un šķirnei raksturīgu aromātu un garšu. Saldējumam ar riekstu, augļu vai ogu piedevu pieļaujama neviendabīga krāsa. Ēdot nedrīkst būt jūtami ledus kristāliņi vai stabilizatora piciņas.

Kādus produktus nedrīkst realizēt?
Ar sāļu, izteiktu taukvielu, rūgtējuma, metālisku, pelējuma vai citām neatbilstošām piegaršām un smaržām. Nedrīkst saturēt staipīgus, pārslveida, recekļveida vai putraimainus ieslēgumus. Nedrīkst būt atkārtoti sasaldēts produkts.

Uzglabāšanas prasības
Uzglabā saldētavā, nevis ledusskapī. Saldējumu vislabāk uzglabāt -24 °C temperatūrā. Jāizvairās no atkausēšanas un atkārtotas sasaldēšanas. Ledus gabali, kas veidosies, saldējumam atkārtoti sasalstot, iznīcinās krēmveida tekstūru. To var uzglabāt 4 - 6 mēnešus.





Autora komentārsAtvērt
Atlants