Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 1.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 2.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 3.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 4.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 5.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 6.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 7.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 8.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 9.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 10.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas E466 karboksimetilceluloze un E463 hidroksipropilceluloze', 11.
Darba fragmentsAizvērt

9. NOBEIGUMS
Aplūkojot un iepazīstoties ar konkrētajām pārtikas piedevām secinu, ka šīs abas pārtikas piedevas ir nozīmīgas pārtikas rūpniecībā, ir salīdzinoši nekaitīgas un salīdzinoši drošas lietošanā. Tomēr, uzskatu, ka veselības nolūkos būtu jāatsakās no pārmērīgas piedevu lietošanas, ja ir iespēja aizvietot ar citām vielām, kuras ir nekaitīgas. Protams, lai samazinātu pārtikas rūpniecības un pašas pārtikas izmaksas tiek un tiks ieviestas jaunas pārtikas piedevas, taču, jācer, ka nākotnē rūpīgi tiks izvērtētas un radītas tādas piedevas, kas būs nekaitīgas, nealerģiskas, ekonomiskas, kā arī pēc ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām izdevīgas lietošanai cilvēku pārtikā.
Uzskatu, ka Latvijā rūpīgi ir jāpārskata un jāpilnveido informācija par pārtikas piedevām, jo sastapos ar grūtībām atrast pietiekamu informāciju par tām. Arī likumdošanas puse ir nesakārtota un ir grūti atrast reglamentējošus aktus par pārtikas piedevām to kaitīgumu vai nekaitīgumu, to lietošanas ierobežojumiem. Izskatu, ka arī pārtikas ražotājiem būtu jāsniedz visiem pieejama informācija par pārtikas produktu sastāvu, tieši pārtikas piedevu izmantošanā un jānorāda cik daudz no pieļaujamās devas ir tieši šaja pārtikas produktā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants