Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 1.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 2.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 3.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 4.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 5.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 6.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 7.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Āzijas garšas kaislības    4
  Japāņu virtuve    4
  Ķīniešu virtuve    6
  Taizemiešu virtuve    7
  Indiešu virtuve    8
  Nobeigums    9
  Interneta resursi un izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Pasaules un Visuma plašumi ir neizdibināmi, tieši tāpat kā ēdienu garšas baudījumi dažādās kultūrās. Katrs nokostais kumoss var aiznest mūs vēl nebijušos ceļojumos pa garšas pasaules plašajiem ceļiem. Tas sevī iekļauj vēstures notikumus, ziņas kā mazs asns parvētās sulīgā auglī un liek sajust ēdiena gatavotāja siltās jūtas pret savu lolojumu. Ēdiens nav tikai pārtika, lai izdzīvotu, bet tas ir sajūtu virpulis uz mēles. Ar ēdiena palīdzību katrs var izteikt savu personību, to kā viņš jūtas vai domā. Jo cilvēki ēd, kad ir svētki, ēd, kad ir skumjas un ēd, kad jūtas laimīgi. Bet vienmēr vajag atcerēties to – kas par daudz, tas par skādi. Visam labumam nāk līdzi arī ļaunums. Daži pārēdas, aptaukojas, saslimst un diemžēl šis skaistais garšas piedzīvojums noved pie nāves gultas. Tāpēc mūsdienu straujajā dzīves ritējumā nevajag mieloties tikai ar našķiem, bet paņemt to ko tas sniedz, vitamīnus, uzturvielas, spēku un dzīves enerģiju naākamajai un tad nākamajai dienai un tā uz priekšu, lai dzīves beigās sevi varam nosaukt par īstiem gardēžiem. Jāatceras arī fakts, ka visa dzīve sākas ar kaut kā bāzšanu mutē, tieši kā to darījām visi mēs ienākot šajā pasaulē. Baudīsim ēdienu, baudīsim laiku uz šīs planētas un izmantosim visas tās garšu kaislības, kuras mums ir sagādājusi Māte Daba un pagatavotāju profesionālās zināšanas un rokas!

Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants