Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 1.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 2.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 3.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 4.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 5.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 6.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 7.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 8.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 9.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 10.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 11.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 12.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 13.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 14.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 15.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 16.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 17.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 18.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 19.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 20.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 21.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 22.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 23.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 24.
  • Konspekts 'Žāvētas gaļas ražošana', 25.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA SHĒMA    3
2.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA RAKSTUROJUMS    4
2.1.  Apdullināšana    4
2.2.  Atasiņošana    5
2.3.  Kautķermeņa plaucēšana, saru un spalvu atdalīšana    6
2.4  Iekšējo orgānu izņemšana    8
2.5.  Kautķermeņa pārzāģēšana    9
2.6.  Kautķermeņa aptīrīšana    9
2.7.  Novērtēšana un svēršana    10
2.8.  Pusliemeņu atdzesēšana un novietošana aukstuma kamerā    10
2.9.  Kautķermeņa sadale    10
2.10.  Gaļas sālīšana    11
2.11.  Gaļas nogatavināšana    13
2.12.  Mērcēšana    13
2.12  Kūpināšana    13
2.13  Gatavā produkta atdzesēšana    14
2.14  Iepakošana    14
2.15.  Novietošana aukstuma kamerā    15
3.  KŪPINĀŠANA    17
3.1.  Kūpinājumi    17
3.2.  Kūpinātava    18
3.3.  Dūmu ģenerators    20
3.4.  Dūmgāzu veidošanās process    24
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    26
Darba fragmentsAizvērt

TEHNOLOĢISKĀ PROCESA RAKSTUROJUMS

2.1. Apdullināšana

Cūkas apdullina ar elektrisko strāvu šim nolūkam paredzētos boksos, kuros grīda sastāv no elektrodu plāksnēm. Dzīvniekiem atrodoties boksā, strāva paralizē to kustību spējas, bet sirdsdarbība neapstājas, tā kā noasiņošana noris normāli. Cūku var apdullināt arī ar ogļskābo gāzi. Cūka pēc apdullināšanas ar ķēdes pacēlēja palīdzību no palīg konveijera tiek pacelta uz pārvietojamās piekares, apmetot ķēdi ap vienu no pakaļējām kājām.

2.2. Atasiņošana
Atasiņošanu var veikt cūkai atrodoties horizontālā stāvolī vai vertikāli uz piekares. Atasiņošanu veic ar speciālu dobu nazi, kam galā piestiprināta gumijas caurule. Nazi iedur sirds asinsvados, bet neievainojot sirdi, asinis ielaiž asins savācamajā traukā. Lielākos uzņēmumos to var darīt ar specialām pulsējošām vakumiekārtām, kas nodrošina pilnīgāku asins savākšanu un daudz labākus sanitāros apstākļus. Pēc tam liemenis tiek mazgāts zem dušas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants