Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Cukurs', 1.
  • Referāts 'Cukurs', 2.
  • Referāts 'Cukurs', 3.
  • Referāts 'Cukurs', 4.
  • Referāts 'Cukurs', 5.
  • Referāts 'Cukurs', 6.
  • Referāts 'Cukurs', 7.
  • Referāts 'Cukurs', 8.
  • Referāts 'Cukurs', 9.
  • Referāts 'Cukurs', 10.
  • Referāts 'Cukurs', 11.
  • Referāts 'Cukurs', 12.
  • Referāts 'Cukurs', 13.
  • Referāts 'Cukurs', 14.
  • Referāts 'Cukurs', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir cukurs    1
  Cukura vēsture    2
  Cukura ceļš no zemes līdz pircējam    3
  Cukura veidi    4
  Cukura īpašības    5
  Cukura kvalitātes un uzglabāšanas īpašības    6
  Cukura ietekme uz cilvēka organismu    7
  Secinājumi    8
Darba fragmentsAizvērt

Cukura un cilvēks
Cukurs cilvēka organismā piedalās nervu darbības regulēšanā, samazina nervu spriedzi, kā arī regulē nervu šūnu darbību. Cukurs gremošanas traktā fermentu ietekmē viegli un strauji sadalās līdz fruktozei un glikozei, kas caur zarnu sieniņām uzsūcās asinīs. Cukura sašķelšanās notiek ik pēc 15 līdz 20 minūtēm. Enerģijai izmantotie ogļhidrāti pārveidojas galvenokārt taukaudos un uzkrājās kā rezerves tauki. Pārmērīgs cukura patēriņš samazina B grupas vitamīnu rezerves organismā, kā arī veicina holesterīna līmeņa paaugstināšanos, kas, savukārt, ietekmē aterosklerozes attīstību. Savukārt, ja cilvēka organismā vienkāršie cukuri ir nepietiekamā daudzumā, iespējama saindēšanās ar dažiem vielmaiņas produktiem.

Cukura nelabvēlīgā ietekme uz organismu
1) Cukurs var nomākt imūnsistēmu un pazemināt savu aizsardzību pret infekcijas slimībām;
2) Cukurs var radīt daudzas problēmas ar kuņģa un zarnu traktu, tostarp: skābes gremošanas traktā, gremošanas traucējumus, malabsorbcija pacientiem ar funkcionāliem zarnu slimībām, paaugstināts risks un čūlains kolīts.

Autora komentārsAtvērt
Atlants